|
---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Телешки стек 400 гр. телешко филе,
Миш-маш Време за приготвяне : около 30 мин. Продукти за 4 порции : 8 яйца 1 глава стар лук 2 ск. чесън 2-3 зелени чушки 2 домата 50 гр.натрошено овче сирене 50 гр. масло няколко капки олио 1/3 връзка магданоз ½ ч.л. лют червен пипер 1-2 ч.л. сол ½ ч.л. вегета прясно смлян чер пипер Предварителна подготовка : Обеления лук нарязваме не много ситно.Нарязваме чушките на кръгчета,после ги разполовяваме.Накълцваме чесъна ситно,нарязваме магданоза.Доматите пускаме за 30 сек. в кипяща вода,обелваме кожата им и ги нарязваме на парченца.Разбиваме яйцата сис сиренете в голяма купа. Готвене: ❧Запържваме чесъна и лука на средно силн огън 1 мин.Добавяме чушките и пържим още 2-3 мин.Сипваме доматите и оставяме ястието да къкри още десетина минути или докато течността почти се изпари. ❧Посоляваме,поръсваме с чер пипер и добавяме яйцата със сиренето.Разбъркваме внимателно/естествено винаги с дървена лъжица/2-3 мин.,като миш-машът не бива да загори,а трябва да остане леко влажен.Добавяме магданоза,разбъркваме още веднъж и сервираме веднага.
Пълнена пъстърва Продукти: 2 пъстърви 1 / 2 тиквичка 1 / 2 глава лук 1 домат 4 с. л. соев сос 2 с. л. растителна мазнина джинджифил на прах лимон, захар. Приготвяне: Рибата измиваме, почистваме и правим разрез от към гърба. С ръце изваждаме коста внимателно. В купа смесваме смесваме сок от един лимон, 2 с. л. соев сос, 1 - 2 с. л. олио` сол, 2 щипки джинджифил на прах и 1 с. л. захар. Слагаме рибата в марината и оставяме да се маринова 30 мин. В тиган запържваме нарязаните на дребни кубчета тиквичка, лука и доматите. Добавяме 2 с. л. соев сос, разбъркваме и снемаме от огъня. Рибите както са така нарязани пържим в тиган предварително оваляни в брашно. Готовите пъстърви пълним в разреза от към гърба със зеленчуковата смес и сервираме. По желание можете за сервирате рибата върху пръстен от бял ориз.
|
МЕНЮ Салати: Тракиикса салата 300 гр. - 2.00 лв. Овчарска салата 300 гр. - 3.00 лв. Мешана салата 300 гр. - 1.40 лв.
Супи: Таратор 300 гр .- 1.50 лв. Пилешка супа 300 гр. - 1.50 лв. Супа топчета 300 гр. - 1.50 лв. Картофена супа 300 гр .- 1.20 лв. Зеленчуков борш 300 гр .- 1.20 лв. Рибена супа 300 гр. - 2.00 лв. Телешко варено 300 гр. - 2.00 лв. Леща 300 гр.- 1.50 лв. Боб чорба 300 гр. - 1.50 лв. Българси традиционни ястия: Миш-Маш 300 гр. - 2.50 лв. Леща яхния 300 гр. - 2.00 лв. Боб яхния 300 гр. - 2.00 лв. Пиле със зеле 300 гр. - 3.00 лв. Свинско със зеле 300 гр. - 3.00 лв. Пиле с ориз 300 гр . - 3.00 лв. Мусака 300 гр. - 3.00 лв. Риба : Пъстърва на скара 300 гр. - 6.00 лв. Скумрия на скара 300 гр. - 5.00 лв. Акула пане 300 гр. - 6.00 лв. Бяла риба (пане) 300 гр. - 4.50 лв. Десерти : Крем каремел 150 гр. - 1.50 лв. Мляко с ориз 150 гр. - 1.20 лв. Бисквитена (домашна) торта 150 гр. - 1.50 лв Скара : Кюфте 80 гр. - 1.00 лв. Кебапче 80 гр. - 1.00 лв. Шишче 100 гр. - 2.50 лв. Пил. пържола (филе) 300 гр. - 5.00 лв. Св.пържола (филе) 300 гр. - 5.00 лв.
|
Продукти за пиле с картофи:
Продукти за пиле с картофи: Приготвяне на пиле с картофи на фурна: Първо обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кръгчета. Нареждаме ги в тава, в която предварително сме сложили водата и олиото или зехтина. След като разделим пилето на части (бутчета, крилца, бяло месо и т.н.) го поставяме върху картофите. Поръсваме с подготвените подправки. Покриваме тавата с фолио за печене и поставяме във фурната. Печем на 250 градуса. От време на време проверяваме и когато (след около 40-50 минути) водата се изпари махаме фолиото. Добавяме още една чаша вода и оставяме докато пилето и картофите добият златна коричка. Ястието се сервира на порции. Бон апети! Панирани тиквички по френски Време за приготвяне : 25 мин.+2 часа престой за панировката Продукти за 4 порции: 4 средно големи тиквички 200 гр брашно 1 ч.ч. хладка вода сок от един лимон 1 белтък 1 ч.ч. олио 1 ч.л. сол 3 с.л. ситно нарязан магданоз прясно смлян черен пипер За соса: 1 малка глава лук 3-4 домата 1/2 ч.л. сол 1 с.л. масло 2 с.л. зехтин 3-4 ск. чесън 2 с.л. ситно нарязан магданоз Предварителна подготовка: Предварително приготвям панировка с брашнотп,1 с.л. олио,1 ч.ч. хладка вода и 1/3 ч.л. сол,като разбърквам добре с дървена лопатка,докато се получи гладка гъста маса.Оставям я да почине два часа. Без да беля тиквичките ,ги нарязвам на кръгчета с дебелина 1/2 см.и ги разбърквам в 1иния с останалата сол,магданоза,черния пипер лимоновия сок.Оставям и тях да починат един час. Готвене: Отцеждам тиквичките.Разбивам много добре белтъка на сух сняг/запомнете : на сух сняг,иначе панировката ви ще стане течна и само ще си топите тиквичките в нея/ и го смесвам с панировката. Загрявам олиото на средно силен огън. Потапям тиквичките в панировката и ги пържа на порции,докато се зачервят. междувременно приготвям доматения сос,като първо запържвам ситно нарязания лук 3-4 мин.,докато пожълтее,после добавям накълцаните домати,смачкания чесън и подправките и ги оставям да къкрят на слаб огън 15-20 мин. Отцеждам тиквичките добре от мазнината и ги сервирам топли с доматен сок за гарнитура . Гювеч със зелечуци и грозде Продукти: 600-800 гр месо /телешко, свинско, агнешко, и др./ 500 гр картофи 1 тиквичка 1 патладжан 3-4 моркова 2 домата 2 червени чушки 5-6 гъби 3-4 не много люти чушки 10 зърна бяло ароматно десертно грозде 150 мл бяло вино 100 мл растителна мазнина сол, черен пипер, свежи подправки на вкус /магданоз, градински чай/ |
---|
Copyright © 2011 R.M. |
---|